Az albérlők és a bérbeadók közti súrlódások elsimítására alakult startup New Orleans-ben. A RentCheck 2,6 millió dollárt kapott arra, hogy növekedni kezdjen.

Megállapodhatunk, hogy az ingatlan jó állapotban van (Fotó: LG)

A startup legendája szerint az egyik alapító, Lydia Winkler egy albérletből kiköltözve volt kénytelen perelni, hogy visszakapja a letett kauciót. Mivel csak 800 dollárról volt szó, ezért ráadásul a kis értékű ügyekkel foglalkozó bíróságon kellett helyt állnia a bérlőnek. Marcon Nelson, a cég másik alapítója pedig ingatlantulajdonosként szembesült azzal, hogy a kauciók kezelése nem egyszerű .

A RentChecket 2019 közepén alapították, alig fél évesen kellett megoldaniuk, hogy a koronavírus átalakítja a piacot. Ez végül az érintkezésmentes, teljesen automata és online folyamatok használatával végbemenő ingatlanfelmérések iránti igények megnövekedésével járt. A cég ezerszázalékos növekedést tudott felmutatni az appon keresztül megvizsgálható ingatlanok számát tekintve.

A starup alkalmazása elsősorban a bérbeadók érdekeit szolgálja: az app segítségével körbe lehet fotózni a bérleményt. A fotókat elkészítheti a bérbeadó és a bérlő is. Az app irányítja a fotózást, csak a saját beépített kamera alkalmazását engedi használni, így nem lehet korábbi fotókat feltölteni. A beküldött képeket pedig időbélyeggel látja el, ami segít az ingatlan felmérésének időhöz kötésében.

A fotók elkészülte után mindkét fél aláírhatja, hogy a fotók a valóságot tükrözik. Ezzel a kiköltözés feltételei adottak. A cég oldala egyelőre szűkszavúan sem nyilatkozik arról, hogy a bérlők és bérbeadók közti viták feloldását hogyan könnyíti meg az app. Az biztosnak tűnik, hogy ha a két fél megegyezik a fotókon látható állapotban, azzal a vita rendezése talán elindul. Garanciákat azonban nem kínálnak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?