Nem túl jó a helyzet, ha a cég azzal próbál védekezni, hogy a pénzügyi szabályozó rosszindulatú és félremagyaráz mindent.

(Fotó: Microsiervos CC-BY)

Kellemetlen vitába sodródott bele a népszerű üzenőszoftvert fejlesztő Kik Interactive. Vitapartnere az amerikai tőzsdefelügyeelet, a SEC, amely szerint a cég által kibocsátott 100 millió dollár értékű token eladása nem volt törvényes.

A vádiratra a Kik a napokban válaszolt. Rögtön azzal kezdve, hogy szerintük az SEC kiforgatja a tényeket, és emiatt korai tárgyalási időpontot kérnek. A fő vitapont az, hogy a Kin nevű token csak a Kik platformon belül használható fizetőeszköz-e, amellyel szolgálatásokat lehet igénybe venni vagy befektetési eszköznek számít.

A Kik azzal érvel, hogy a Kin nem számít értékpapírnak, és a SEC-nek kell biznyítania, hogy a cég megszegte az értékpapírok kibocsátására vonatkozó törvényeket. Ehhez a felügyelő szervnek a cég 50 ezer dokumentumot volt lehetősége átnézni, és húsz tanút is kihallgattak, mielőtt elindították az ügyet. A Kik ügyvédje szerint ennyi előkészület ellenére sem lesz képes bizonyítani a SEC, hogy törvénytelenség történt volna.

A SEC ezzel szemben azt állítja, hogy az évek óta gyengélkedő Kik akkor hirdette meg a 2017-es tokenárusítását, amikor majdnem kifutott a pénzből. És a befolyt összegből pedig az appon belüli online piactér kifejlesztésére költött. A Kik ebből már azt is tagadja, hogy egyáltalán megszorultak volna. Azt a cégnek valószínűleg még így sem lesz egyszerű bizonyítania, hogy az ICO láz csúcsán bejelentett ethereum-alapú tokenkibocsátásuk csupán egy belső gazdaság megteremtését szolgálta volna.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?