Ha le van kötve kriptobefektetésbe a vagyon, akkor nem egyszerű pénzt szerezni. De van egy startup a feladatra.

Aventador – ilyet illik kriptóból venni, de pocsék befektetés (Fotó: Ben / CC-BY)

Érdekes idők érdekes startupoknak adnak lehetőséget. A BlockFi épp most kapott 18,3 millió dolláros első körös tőkebefektetést Peter Thiel kockázati tőkebefektető cégétől, a Valar Ventures-től.

A BlockFi az ügyfeleknek azt a szűk szeletét szeretné kiszolgálni, akik jelentős mennyiségű kriptobefektetéssel rendelkeznek, de ahhoz nem akarnak hozzányúlni. Mivel azonban a likvid tőkéjük le van kötve, így szükségük lehet hitelre. A BlockFi az a hitelstartup, amelyik folyósít pénzt azoknak, akik hisznek abban, hogy még magasabbra fog menni egyszer a bitcoin és az ethereum árfolyama.

A cég 1,5 millió dollár magvető támogatából indult el. Az először kihelyezett hiteleket pedig a Galaxy Digital Ventures-től kapott 50 millió dollárból finanszírozta. Ahhoz, hogy valaki a BlockFi ügyfele leegyen legalább 20 ezer dolláros kriptopénzes betétre van szükség.

Zac Prince, a cég vezetője azt nyilatkozta, hogy szépen emelkedik idén a cég bevétele. Arra számít, hogy idén nyolc számjegyű bevétel szerepelhet a pénzügyi beszámolóban. Arról, hogy a BlockFi termel-e profitot, nem esett szó.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?