A BharatPe már télen is majdnem elérte az unikornis státuszt, de csak most lépte át az egymilliárd dolláros értékelés jelentette határt.

A QR kód mostanra megtalálta a funkcióját

A kínai cégek nyugati befektetői egyelőre rettegve várhatják, hogy mit talál még ki a kínai állam a technológiai iparának kézhez idomítására. Amíg ez megtörténik, a nemzetközi pénzügyi hírek elkezdtek az afrikai és az indiai piacra fókuszálni. Ezáltal olyan unikornis státuszú startupokról is hallunk, amelyekről korábban nem esett szó.

A hét érdekessége a BharatPe, ami a héten zárt egy 370 milliós befektetési kört. A cég értékelése a mostani üzlet után 2,85 milliárd dollárra rúg.

A cég érdekessége, hogy az indiai UPI (Unified Payments Interface) nevű azonnali fizetési rendszerre építette QR-kódos fizetési szolgáltatását. Az ügyfelei olyan webes jelenléttel nem rendelkező kereskedők, akik szeretnének digitális tranzakciókat fogadni. Emellett üzleti hiteleket is nyújt a cég. Mostanra a hétmillió kiskereskedőből álló partneri hálózatába összesen 300 millió dollárnyi hitelt helyezett ki.

Júniusban a BharatPe megkapta az engedélyt az indiai jegybanktól, hogy Centurm Financiallel közösen bankot indítsanak, így lehetősége nyílik további pénzügyi termékek kifejlesztésére. Ashneer Grover, a BharatPe vezetője azt nyilatkozta, hogy a cég készpénztartaléka 500 millió dollárra rúg, ami elegendő India első neobankjának létrehozásához.

Az alig három éves cég legutoljára februárban zárt sikeres befektetési kört. Akkor 108 millió dollárt kaptak, amivel még nem érte el a fintech az unikornis szintet.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?