Figyelmeztetést adott ki a Monzom, miután a 2020-ban és 2021-ben összesen 115 millió fontot veszített. A figyelmeztetés szerint a cég nem feltétlenül lesz képes folytatni a tevékenységét.

Így nézett ki a régi kártya, csinos piros (Forrás: Monzo)

A 115 millió fontos veszteség neobanki körökben nem is számít komolynak. Ráadásul a Monzo árbevétele növekedett, idén áprilisban harminc százalékkal több pénzt keresnek, mint azt a lezárások előtt tették. A banknak 200 ezer fizető ügyfele van – és egymilliónál is több ingyenes ügyféllel bővültek csak tavaly -, a betétek összege 124 százalékkal nőtt, így most 3,1 milliárd fontot kezelnek.

“Veszteségeink vannak, és rövid távon további veszteségek várhatók. Ezért akarunk tőkét bevonni, hogy tudjuk a működést és a 2022-es tőkekövetelményeket fedezni tudjuk” – áll a figyelmeztetésben.

A dokumentum állításaira a cég auditja is kitért. Elismerve, hogy a pénzügyi helyzet miatt bizonytalan a neobank működése a következő évben. Nem jön jól mindehhez, hogy a brit felügyeleti szerv, az FCA május óta nyomoz az után, hogy a Monzo betartotta és betartatta-e a pénzmosás elleni szabályozásokat 2018. októbere és 2021. áprilisa között.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?