A befektetők bizalma nem rendült meg, a tranzakciók megfeleződtek, de a kriptopénz és a tőzsdézés megmenti a céget.


Nyolcvanmillió dolláros befektetéssel gazdagodott a Revolut. A fintech eddig 500 millió dollárt szedett össze a negyedik befektetési körében. A céget 5,5 milliárd dollárra értékelik.

Februárig úgy tűnt, hogy a cég lezárta a negyedik befektetési körét. Most azonban Nikolay Stronsky vezérigazgató úgy nyilatkozott, hogy a TSG Consumer Partnerstől származó friss forrásokat is ennek a körnek a részeként kezeli. A pénzt elsődlegesen az amerikai terjeszkedésre és a közelmúltban elindított hűségprogramra szánja a cég.

A Revolut az eddigi befektetésekkel és a több mint 12 millió ügyfelével a legértékesebb európai fintech startupnak számít. Az elsősorban utazók által használt, a kártyánál többet a banki szolgáltatásoknál valamivel kevesebbet kínáló startupnak azonban nem jött jól a koronavírus. A tranzakciók száma 45 százalékot zuhant, viszont jelentősen erősödött a kriptopénzes és egyszerűsített tőzsdézést kínáló szolgáltatás. A Revolut egyelőre úgy látja, hogy az évet nyereséggel fogja zárni, minden nehézség ellenére.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?