Óriási léptekkel halad a mobiljukon élőket célzó német neobank, az N26. Ha szerencsénk van, év végére Magyarországon is elindul.

Óriási léptekkel halad a mobiljukon élőket célzó német neobank, az N26. Annyi hír jött róluk egy hét alatt, amennyi másról egy negyedév alatt sem érkezik.

A jövő bankfiókja a mobilunk képernyője
A jövő bankfiókja a mobilunk képernyője
(fotó: Number26)

Nekilódult a legígéretesebb európai neobank, a Number 26. Első lépésben átnevezte magát N26-ra, aztán szerzett egy német banki licencet, így már korábbi banki partnere nélkül is nyújthat pénzügyi szolgáltatásokat az Európai Unióban, végül pedig elindított egy új befektetési terméket.

A cégre jellemző módon a robottanácsadóra alapuló befektetési szolgáltatást nem az N26 fejlesztette ki, hanem egy német startuppal, a Vaamóval kötöttek partneri szerződést. A befektetést egyelőre csak a N26 német ügyfelei vehetik igénybe, hiába van jelen a neobank másik öt európai országban.

Abban reménykedünk, hogy a mobil képernyőjén történő befektetés új normáját hozzuk létre. Az ügyfeleink pár kattintással, papírmunka nélkül befektethetik a pénzüket

– mondta az új szolgáltatásról Valentin Stalf, az N26 társalapítója és vezérigazgatója a TechCrunchnak.

A Vaamo által nyújtott szolgáltatás nagyban hasonlít a Betterment és a Wealthfront amerikai fintech startupok által nyújtott befektetési termékekhez. A két cég együttesen közel hétmilliárd dollárnyi befektetést kezel, és ezzel még a piac kis szereplőinek számítanak.

Az új funkció beépítése egyelőre félig van kész, van még hová növelni az integrációt. Az N26 mobilos banki klienséből jobbra lapozva lehet elérni a befektetési oldalt, ahol egy Vaamo regisztráció után lehet pénzt lekötni. A felhasználó három különböző terv közül választhat, amelyek a kockázatosságukban és a hozamukban különböznek. Az egyszeri betét mellett havi átutalást is be lehet állítani.

Főleg online és mobilos felülete van a N26-nak, fiókkal nem bajlódnak
Főleg online és mobilos felülete van a N26-nak, fiókkal nem bajlódnak
(fotó: Number26)

Itt még nem áll meg a neobank

A jövőben a cég hitel-, megtakarítási és biztosítási termékekkel tervez bővíteni. A banki licenc megszerzése után pedig arról is beszélt a cég vezetője, hogy a banki átutalásnál gyorsabb, kényelmesebb pénzküldési módot akarnak az appba építeni, amivel annyira egyszerű pénzt küldeni, mint megfelezni egy uberes számlát.

A neobank már korábban is bejelentette, hogy még idén nagyszabású európai terjeszkedésbe akar vágni. A közelmúltban megszerzett német banki licenccel ez jelentősen felgyorsulhat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?