Az eddig hiányzó 1,9 milliárd euró sem volt kevés, de az ügyészség talált még majd másfél milliárd dollárt, aminek szintén lába kelt.

Nem jött össze. (Fotó: Web Summit)

Újra letartóztatták a német hatóságok Markus Braunt, a Wirecard korábbi vezérigazgatóját. Az ügyészség július 22-én adott ki közleményt az eddig óvadék ellenében szabadlábon lévő Braunról.

A müncheni ügyészség CNBC-nek adott válaszában két újabb gyanúsítottról is említést tesz, a nevüket azonban nem árulja el. Mindketten vezető beosztásban dolgoztak a Wirecardnál.

Az ügyészség gyanúja szerint az igazgatók 2015 óta tudtak arról, hogy a cég veszteséget termel. Ennek leplezésére a menedzsment egy 3,7 milliárd dolláros csalást hajtott végre.

Júliusban, amikor a Wirecard összeomlása elkezdődött, akkor még csak 1,9 milliárd eurónyi (ez körülbelül 2,2 milliárd dollár) készpénz hiányzott. Azóta a további nyomozásnak köszönhetően bővült ez az összeg 1,5 milliárd dollárral. Ezeket a kölcsönöket az ügyészség szerint német és japán bankoktól vették fel a Wirecard vezetői. A pénzre ráadásul vethetik a keresztet a bankok, valószínűleg a csőd elvitte azt is.

A Wirecard nem adott ki közleményt az ügyben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?