Még az Egyesült Államok minden államában sem lehet kiadni az Upgrade kártyáját, de a cég nagyon igyekszik első lenni a piacon.

(Fotó: Upgrade)

Bitcoinos bankkártyát bocsát ki az Upgrade nevű amerikai fintech. A hír érdekessége, hogy ezt akkor jelentették be, amikor a kriptovaluta árfolyama huzamosabb ideje rendkívül alacsonyan van – írja a Techcrunch.

Az Upgrade kártyája a vásárlások után 1,5 százalékot fog visszatéríteni bitcoinban, ettől eltekintve egy egyszerű Visa kártya. Az Updrade még csak nem is az első a fintechek közül, amelyik kriptó visszatérítést kínál. A BlockFi és a Gemini is indított ilyen szolgáltatást az Egyesült Államokban, igaz egyikük sem a tömegek kiszolgálására indított startup. A BlockFi-nél azonban már van várólista pár hete, így hamarosan a nagyközönség számára is elérhető lesz a termék.

Ezt előzné meg az Upgrade a bejelentett kriptós Visa krtyával. A cég eddig is kínált hasonló arányú visszaterjesztéssel kártyákat, de az hagyományos valutában volt. Az új, fekete színű, a kártyaszámot nélkülöző és úgy általában véve igen szép kártya esetében azonban kriptovalutában történik a pénz visszaadása.

Hitel van, utalgatás nincs

A kártyához jár folyószámla-hitel 500 dollárról indul, a kiemelkedő hitelminősítésű ügyfelek esetében 25 ezer dollárra is rúghat. A kártyát lehet az Apple és a Google fizetési szolgáltatásába regisztrálni.

Az Upgrade évi 3 millió dollár hitelt helyez ki a kártyás ügyfeleihez, amivel kis cégnek számít. Ugyanakkor az első tömegesen elérhető bitcoin visszatérítésű kártyát adhatja aki. Ennek még úgy is van hírértéke, hogy az utolsó nagy bezuhanása óta stagnáló kriptovaluta épp nem számít a legizgalmasabb befektetésnek. Súlyosabb korlátozás, hogy több amerikai államban nem elérhető a szolgáltatás, mert nem harmonizálható a helyi szabályozással.

Az Upgrade bitcoinos partnere a NYDIG, ez pedig erősen behatárolja, hogy mit csinálhatnak a cég ügyfelei a kriptovalutáikkal. Nagyjából az eladhatják és a megtarthatják a két lehetőség. Arra nincs lehetőség, hogy egy másik tárcába átutalják az Upgrade rendszerén kívülre.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?