Így néz ki egy peches kriptopénz kibocsátás: a CoinDasht csak három percre törték fel, mégis hétmillió dollárt buktak rajta.

A hackerek amúgy nem viselnek símaszkot, de valamiért szeretik így ábrázolni őket
A hackerek amúgy nem viselnek símaszkot, de valamiért szeretik így ábrázolni őket

Az ICO-ról, azaz az új kriptopénz alapú részvényszerű token bevezetéséről már megírtuk, hogy olyan mint a lottó. Esetleg olyan, mint a tőzsdén nem jegyzett filléres papírok, amelyekről a Wall Street farkasa szól. Most a helyzet eggyel durvult, a CoinDash kibocsátása olyan üzletté vált három perc alatt, mint a lottó. Nem is a még nyerési eséllyel rendelkező, hanem a múlt heti.

A következő történt: a CoinDash július 17-én indította el az Ethereum rendszerére épített ICO-ját. A cég jövőjében bízók etherben fektethettek be az induló vállalkozásba. Csak egy dolog romlott el a befektetési roham kezdete előtt: hackerek megváltoztatták a CoinDash oldalán azt a blockchain címet, ahová a kriptopénzt küldeni kellett. Mire észrevették a hibát addigra hétmillió dollárnak megfelelő ethert utaltak át a reménybeli befektetők a hackereknek.

A probléma felmerülte és észlelése között csak három perc telt el. A felfokozott várakozások és az ICO roham jellege miatt azonban ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy egy komolyabb vagyon áramoljon át a rendszeren.

A CoinDash alkalmazottai a felháborodást csillapítandó bejelentették, hogy azok is megkapják a cég részvényeit jelképező kripto tokeneket. Ezzel a cég a felelősségét is elismerte. Az ICO, ha a hétmilliós lopástól eltekintünk, sikeres volt, a CoinDash 6,4 millió dollárral vág neki a cégépítésnek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?