Két neobanki tőkebevonás is történt a héten. Az egyikkel tele volt a sajtó, a másik pedig érdekes.

A Revolut újabb 800 millió brit font kockázati tőkét kapott, amivel jelentősen megugrott a cég értékelése. A tavalyi évben remekül teljesítő neobank értékét 33 milliárd dollárra becsülik. Mindezt úgy, hogy a tavalyi rekord teljesítmény sem volt elég ahhoz, hogy a cég nyereséget termeljen.

A pénzt az amerikai terjeszkedés felgyorsítására szánja a cég, illetve az indiai és egyéb nemzetközi piacokra való belépésre. Emellett további pénzügyi termékek kifejlesztésére. A Revolut eddig is sokat tett azért, hogy az utazók bankkártyájából teljes értékű neobankká váljon. Ez tavaly 207 millió fontos veszteséghez vezetett.

Az érdekes hír kevesebb pénzről szól, alig 70 millió dollárról. Ezt a befektetést a Railsbank pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó startup kapta. A startup banki szoftvert, kártyakibocsátást és banki hitelt kínál szolgáltatásként. A pénzügyi startupok úgy fizethetnek elő a Railsbank különböző termékeire, ahogy a felhasználók Spotify-t vagy Netflixet vásárolnak.

A Railsbank ügyfelei között fintechek, telekommunikációs cégek és egyéb olyan vállalatok találhatók, amelyek a saját pénzügyi termékek kifejlesztéséhez hagyományosan nagy bankokkal kötöttek partnerségi szerződéseket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?