A cég sikeresen kitalált egy teljesen új metrikát, ami szerint nem is néz ki rosszul, hogy a korábbi értékelésének harmadára esett vissza a cég értéke.

(Fotó: Klarna)

A Klarna az utolsó pillanatban tőkét próbált bevonni, amelyet heteken át követtünk. A BNPL-szolgáltató 800 millió dollárt kapott olyan kondíciókkal, amelyek a cég értékelését 6,7 milliárd dollárra csökkentik a korábbi két számjegyű milliárdokról. A tőkét a BNPL-szolgáltató az amerikai terjeszkedésre tervezi fordítani – írja a Pymnts.

A Klarna által kiadott közlemény szerint a befektetés annak a bizonyítéka, hogy a cég üzleti terve életképes még az elmúlt ötven év legnagyobb tőzsdei bezuhanásának közepén is. Ez az erőt pedig a befektetők is felismerték, és hisznek abban, hogy a cég megváltoztatja a lakossági bankolást. A mondatok nagyon szépen csengenek ahhoz képest, hogy egy egyszerűen igényelhető áruhitelt nyújtó cég mondja ezeket.

Sebastian Siematkowski, a Klarna vezérigazgatója szerint „minden korábbinál jobban van szükség ma erős ügyfélbázisra, kitűnő termékre és fenntartható üzleti modellre”. A cég a megelőző értékelések helyett arról beszél most, hogy a jelenlegi 6,7 milliárd dolláros értékelésük háromszor annyi, mint a 2018-as volt, és ezzel a velük egykorú startupok versenyében továbbra is jól állnak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?