A Tide-nál úgy gondolják, hogy az adminisztációs terhek csökkentésével meg lehet nyerni a kis cégek vezetőit.

A Tide-nál úgy gondolják, hogy az adminisztációs terhek csökkentésével meg lehet nyerni a kis cégek vezetőit.

(Forrás: Tide)
(Forrás: Tide)

Lassan egy autóskártya paklira elegendő neobank indult Európában. Ha nagyon beüt az uborkaszezon a pénzügyekben – ennek már vannak jelei – akkor még az is lehet, hogy összeállítjuk azt a paklit. A hengerek száma helyett API-hívások száma lesz, már csak a végsebesség helyére kell kitalálni valamit.

Az egyelőre képzeletbeli paklink most a Tide nevű bankkal bővült, ami a kis- és középvállalkozások gondjaira akar appon belülről elérhető választ adni. Már meg se lepődünk azon, hogy a Tide is Nagy-Britanniából indul, az egyelőre EU-tag ország csak úgy ontja a banki sartupokat. A cég most zárt egy 14 millió dolláros első befektetési kört, ami a egyik legnagyobb ilyen kör volt az európai startupok között. Ráadásul „okos pénzt” sikerült szereznie, a kört az az Anthemis vezette, amely a amerikai Simple neobankot, a Bettermentet és az Azimót is sikerre juttata.

A Tide már be is jelentette az első fintech partnerségét.

A hiteltermékeket az Iwoca online hitelstartup fogja biztosítani maximum 100 ezer font értékben.

Olyan nagy megfejtést eddig nem közölt a Tide vezetése, amelyet nem hallottunk senkitől. Viszont azzal, hogy kényelmesen felhasználható, megfelelően automatizált folyamatokkal akarják csökkenteni a kis- és középvállalkozások vezetőinek adminisztrációs terhelését, egy érdekes versenybe szállnak be. Ráadásul a neobankok többségével szemben rögtön az európai piacban gondolkodnak, bár egyelőre csak Nagy-Britanniában elérhető a szolgáltatás, gyorsan nyitni szeretnének más piacok felé.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?