Nem minden piacon teljesen reménytelen az amúgy csődben lévő Wirecard helyzete. A britek szerint lassan újra működhet a helyi leányvállalat.

A brit FCA pénzügyi felügyeleti szerv múlt héten felfüggesztette a Wirecard UK működési engedélyét. A döntést természetesen az anyavállalattól hiányzó 1,8 milliárd euróval és az átláthatatlan könyveléssel magyarázták.

Az FCA döntése meglepte a brit fintech közösséget. Több cég bocsátott ki kártyát a Wirecarddal partnerségben (köztük a Curve) vagy használta a cég valamilyen technológiáját. Az FCA-t ennek megfelelően komoly lobbierővel próbálták meggyőzni, hogy minél gyorsabban hagyja újra működni a Wirecardot.

„Továbbra is nyomást helyezünk a cégre, hogy megoldja a problémáit és képes legyen működni”

– áll az FCA közleményében. Emellett azt is hozzátette a felügyeleti szerv, hogy egyelőre nem függeszthetik fel a korlátozásokat. Például, mert a cég nem képes biztosítani, hogy az ügyfelek pénze biztonságban van.

A Curve közben azon dolgozik, hogy az ő, Wirecard által kibocsátott kártyákat használó ügyfelei ismét képesek legyenek fizetni. A cég szerint elkezdték a szolgáltató cserét hónapokkal ezelőtt, és rohanvást próbálják befejezni azt.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?