Az európai ügyfelek már egy ideje igényelhetnek Transferwise kártyát, most viszont az amerikaiak számára is megnyílik a lehetőség.

Forrás: Transferwise

Az utazók meghódításáért több startup dolgozik, köztük például a hírekben mostanában sokat szereplő Revolut is. Jól működő banki appal, világszerte elfogadott kártyával és remek valutaárakkal lehet ezen a piacon labdába rúgni. Most a Transferwise, a nemzetközi pénzküldés egyik legismertebb fintech szereplője is beszállt a versenybe az Egyesült Államokban.

A Transferwise olyan Mastercard betéti kártyát tett elérhetővé, amihez egy több valutatá kezelő számla csatlakozik. A termék negyven különböző pénznemet tud kezelni, nincs egyenleg limitje és remek árfolyamokat kínál. Ezt a kombinációt Európában és az Egyesült Királyságban már tesztelte a startup, most megpróbálják, hogy Amerikában is vevők-e erre az ügyfelek.

A termék egyelőre csak lakossági ügyfeleknek elérhető, de a Techcrunch szerint hamarosan követi az üzleti kártya is. Taavet Hinrikus, a Transferwise társalapítója szerint a kártyával bárki úgy utazhat, mint egy milliomos. Vagy legalábbis úgy, mint egy módos ember, aki képes kifizetni a jelentősen drágább fenntartású utazási kártyákat.

A Transferwise nagy trükkje, hogy ha olyan valutában akar fizetni a gazdája a káryával amilyen pénz nincs rajta, akkor a legjobb átváltási arányú másik pénznemet keresi meg a fintech. Emellett a kártya ingyenes, nincs kártyadíja, ráadásul appból díjnamentesen le lehet tiltani. A kártya Apple Pay, Google Pay és Samsung Pay képes.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?