Az Airbnb eddig sem volt egy különösebben szegény startup, de most talált egy új, jövedelmezőnek tűnő bővítési lehetőséget. Csak azt nem tudjuk, az egymilliós szállást kártyával fizetik-e.


Miközben a digitális zimmer freikkel telepakolt turistavárosok lassan egy emberként lázadnak fel az Airbnb ellen, a cég nekilátott bővíteni a szolgáltatásainak körét. A frissen elindított Luxe nevű szolgáltatásban már nem hostelszobát, magán apartmant vagy mindenféle érdekes helyen lévő kiadó szállást lehet kivenni, hanem valódi luxuslakosztályokat.

A New York Times szerint a Luxe árazása széles skálán szór. Már akár éjszakánként 600 dollárért is lehet szállást találni. Ez forintban 170 ezerre jön ki, ami pont duplája a Gellért Szálló Dunára néző lakosztályának árainak. De ha aki többet szeretne elszórni szállásra, az akár heti egymillió dollárért is alhat valahol.

Az Airbnb szerint a kínálat is kellően változatos. Francia kastélyt és díjnyertes új-zélandi villát is lehet bérelni. Az extrák pedig a személyi masszőrt és a személyi edzőt is tartalmazzák. A séf megléte pedig nem is kérdés.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?