A Coinbase csak a toborzással hagyott fel, a tavaly még százmillió dollárokat reklámra költő Crypto.com azonban már tömeges leépítést jelentett be.

A kényelmes fizetési élmény a legfontosabb

A BlockFi kriptovaluta kereskedelemmel és hitelezéssel foglalkozó cég hétfőn jelentett be egy húsz százalékos leépítést. A 850 alkalmazottjából legalább 170, de az is lehet, hogy 200 találhatja magát munka nélkül. Zac Prince, a cég vezetője a Twitteren azt írta a bejelentéstől, hogy a megváltozott makroökonómiai környezet miatt van szükség a leépítésre. Emellett pedig a cél az, hogy a BlockFi profitot termeljen – írja a Verge.

A tavaly még végtelenül sok pénzt elhirdető Crypto.com is csatlakozott a sorhoz. Ők pénteken jelentették be, hogy 260 alkalmazottat, a cég öt százalékát kénytelenek leépíteni.

A kriptós cégek érezhetően rossz helyzetben vannak. A kriptovaluták a tavalyi tél óta zuhanásban vannak, és egyes botrányok – ezen a héten a Celsius által bejelentett korlátozások, amely szerint nem lehet pénzt kivenni tőlük – pedig tovább lökik egyre mélyebbre az árfolyamot.

A szféra talán legnagyobb szereplője, a Coinbase még nem jelentett be leépítést. De a korábban meghirdetett háromszáz nyitott pozícióját egyelőre visszavonta.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?