A legszerencsésebbek 14 ezer forintnyi dollárt vehetnek ki a Mr. Robot világát idéző automatából.

A biztonsági szakértők évek alatt sem érték el, hogy erős jelszavakat válasszunk. A népszerű hackeres tévésorozatok talán segíthetnek. A Mr. Robot most kitört a tévéből, és egy boltot is átalakított.

atm
A PIN-kód valahol a boltban van elrejtve

A Story nevű 185 négyzetméteres manhattani bolt minden hónapra más ruhába öltözik. Július végéig a tavalyi év egyik sikersorozatát, a Mr. Robotot idézi a dizájn. És mivel a sorozatban pénz is van és hackerek is, ezért a boltba beépítettek egy feltörhető bankautomatát.

A filmből ismerős Evil Corp ATM-hez tartozó kód számaira utaló nyomokat a boltban rejtették el. Aki összeszedi a PIN-t, és jó sorrendben írja be a számokat, akár ötven dollárt is kaphat. A pénzt pedig rögtön elköltheti kütyükre.

A bolt és galéria között lebegő Story ehavi kínálatát a The Verge és a Circuit Breaker tech lapok újságírói segítettek összeállítani. A tényleg hackelni akarók egy Raspberry Pi 3 bankkártya méretű számítógépet vihetnek magukkal, amiből az időjárásállomástól a médialejátszón kereszül egészen az infrakameráig bármit lehet építeni. A késztermékre vágyók az Amazon mesterséges intelligenciájának hangján beszélő konyhai rádiót vagy okostelefonnal távirányítható kütyüt vehetnek. Természetesen nem csak elektronika van a boltban, a showhoz kötődő ruhadarabokat is be lehet szerezni.

Ha nézték a Mr. Robotot, ismerősnek fog tűnni a helyszín
Ha nézték a Mr. Robotot, ismerősnek fog tűnni a helyszín
(fotó: Story)

A bolt részben a hamarosan a tévébe kerülő második Mr. Robot évad reklámjaként is szolgál. Az egyik kiállítóasztalnál az új részekre vonatkozó már-már spoilernek számító információkat lehet összeszedni.

Az igazi bankautomata-törés máshogy néz ki

Akit az igazi hackerek érdekelnének, annak valamikor júliusban lesz beszélgetés a boltban a kiberbiztonságról. Az igazi ATM-ek hackeléséről ritkán van szó különböző hackerkonferenciákon. A lenti videón azonban egy valós, kiberbűnözők által végrehajtott támadást ismertetnek német kutatók.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?