Ember legyen a talpán, aki fel tudja sorolni az összes neobankot, amelyik éppen működik. Egyszer megpróbáljuk összerakni a listát. Addig is egy hír!

A márka színei még nem hozzák a tinédzser életérzést

A Lunar olyan skandináv neobank, ami elsősorban a tinédzsereket célozza. Akinek valaha volt OTP Junior számlája az nagyjából el tudja képzelni, milyen ez a korosztály, mennyire örül az első számlának és milyen céljai vannak vele. A Lunar a 15-17 éves közötti korosztályt akarja elérni.

A Lunar abban különbözik az én – régen eltűnt – gyerekkoromnak Junior számlájától, hogy megtakarítási modult, költésfigyelőt és pénzügyi tanácsadó szolgáltatást is tartalmaz. Magyarul: szól, ha túl sok pénz megy el sörre, hamburgerre és koncertjegyre. A Lunar számla ingyenes figyelmeztetésekkel, fizetéssel és átutalásokkal jár. Ha már az ügyfeleknek nincs pénze, nem próbálják közvetlenül rájuk terhelni a neobank költségeit.

A Lunar vezetője, Peter Smith at nyilatkozta a tinédzsereket célzó app elindítása kapcsán, hogy

„a saját pénzed kezelésnek megtanulása 15 évesen egy fontos képesség, amely továbbkísér a hátralévő életedben.”

A Finextra szerint arról is beszélt a vezető, hogy a költségek menedzselése lehet egyszerre szórakoztató és inspiráló a tinédzserek számára. Illetve, hogy a digitális pénzügyekkel elsőként általuk találkozó ügyfelek később, amikor betöltötték a 18. évüket a pénzügyi szolgáltatások teljes spektrumából választhatnak és ezt is a Lunarnál teszik majd meg.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?