Tizenötmillió banki ügyfél küldhet olcsóbban pénzt a Transferwise segítségével a jövő év elejétől. A startup megkötötte az első nagybankos partneri szerződését.

Tizenötmillió banki ügyfél küldhet olcsóbban pénzt a Transferwise segítségével a jövő év elejétől. A startup megkötötte az első nagybankos partneri szerződését.

TransferwiseBYEfees

Neobankos húzásról adott hírt a BPCE Groupe, Franciaország második legnagyobb bankja. A pénzintézet integrálja a Transferwise pénzküdős megoldását, így 15 millió felhasználója olcsóbban küldhet pénzt. A funkció 2019. elején élesedik majd, onnantól hatvan országba küldhetnek fél százalékos jutalékkal pénzt a bank ügyfelei. A történet több ok miatt lehet érdekes a fintechben mozgók számára.

Egyrészt egy hagyományosan nagy költséggel járó szolgáltatást tesz lényegesen olcsóbbá a Transferwise. Ezt eddig a bankokkal szemben tette, most azonban egy partnerségen belül, szinte kéz a kézben teszi. Másrészt a BPCE API-szinten építi be a pénzküldési szolgáltatást, azaz a netbankjába és mobilbankjába integrálja a külső szolgáltatást. Ezek azok a fintech partnerségek, amelyeket vártunk a bankoktól.

A Transferwise-nak sem jön rosszul egy nagy ügyfél. Neobankokkal már sikerült ilyen együttműködéseket kötnie – például a N26-ban az ő technológiájuk dolgozik – de nincs sok megállapodásuk és nem volt eddig igazán nagy banki partnerük. A mostani szerződéskötést Kristo Käärmann, a Transferwise társalapítója és vezetője úgy értékelte, hogy a banki szektor kezd ráébredni arra, hogy a fintechek milyen szolgáltatásokkal tudják gazdagítani őket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?