Ha elhisszük a vezérigazgatónak, hogy jót akart az elbocsátott dolgozók listázásával, akkor is felmerül a kérdés: nem gondolkodik, mielőtt megnyomja az entert?

Sebastian Siemiatkowski / Fotó: Ernst Henry Photography / Klarna / CC-BY
(fotó: Ernst Henry Photography / Klarna / CC-BY)

Sebastian Siemiatowksi, a Klarna vezérigazgatója is igyekszik felkerülni az emberek, akik nem tudnak hibázni listára. Arra, amin a Better.com CEO-ja már fent van. Ha az esetleges jó szándékát nem is tagadjuk el, akkor is irtóztató hülyeséget követett el.

Múlt héten a BNPL hiteleket nyújtó Klarna bejelentette, hogy egy seregnyi ok miatt – ezek nagyjából a gazdasági változásokat és az inflációt jelentik – megválik a dolgozóinak tíz százalékától. Siemiatowski ezek után összeállíttatott egy listát J. Tyler Wilkinsonnal, a cég egyik alkalmazottjával azokról, akiket a cég elbocsát. A listát pedig felrakta a Linkedinre azzal a kommentárral, hogy igazi aranybánya a HR-esek számára – írja a Finextra.

Siemiatowki azt is írta, hogy kettős érzésekkel küzd: egyrészt remek embereket kell elküldenie, akikre büszke, másrészt egy nehéz döntést kellett meghoznia. Ennek ellenére gyorsan megkapta a jelzőt, hogy a lista és a hozzá fűzött szöveg érzéketlen. Ezt ráadásul Jiyoon Black, egy korábbi alkalmazott sütötte rá először.

„A Klarna volt a legkaotikusabb hely, ahol valaha dolgoztam. Rögtön látszott, hogy idővel jön egy nagy leépítés. Az ember, aki felvett a Klarnához, ő is ott van a listán. Az is, aki első nap kedvesen megmutatta, hogy hol kapom meg a számítógépem és körbevezetett. Fáj értük a szívem” – mondta Jiyoon Black, aki nem várta meg a leépítést, még a próbaideje alatt felmondott.

Siemiatowksinak többen azt is felhánytorgatták, hogy nem csak neveket, de email címeket is kiadott a nyilvánosságra hozott listával. Erre a kritikára a listát összeállító Wilkinson is reagált és az email címek oszlopot törölte.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?