Előre tudta, hogy mi lesz kiemelve a galériában és vásárolgatott is előre. A blockchain azonban megnehezítette a rejtőzködést.


Már-már hagyományőrző csalásforma miatt tartóztatták le az OpenSea NFT-galéria egyik korábbi vezetőjét. Nate Chastaint azzal vádolja az ügyészség, hogy bennfentes kereskedést folytatott. Mivel tudta, hogy mely NFT-k szerepelnek majd kiemelkedő helyen az OpenSea honlapján, és ezáltal melyekre lehet nagyobb a kereslet, előre bevásárolt azokból.

A vádnak megvan az a szépsége, hogy erre teljesen alkalmazhatók a hagyományos pénzügyi világra kitalált szabályok. Ennek megfelelően pénzmosással, bennfentes kereskedelemmel és számítógépes csalással vádolják a korábbi termékfejlesztési vezetőt.

Chastaint a blockchain buktatta le. Olyan NFT-vásárlók nézték meg a korábbi eladásokhoz tartozó tranzakciókat, akik össze tudták kötni a vezető tárcájával. Az OpenSea a vádak nyilvánosságra kerülésekor ellenőrizte azokat, majd kirúgta Chastaint. Ugyanakkor a férfi továbbra is aktív maradt NFT-s körökben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?