A fizetési startup terveit átírta a járvány, de nem estek kétségbe. Irodákat nyitnak a világ több pontján.

(Forrás: Uber)

A koronavírus miatt nem lépett tőzsdére az amerikai Marqeta, de így is találtak pénzt, amiből tovább működhet a fintech. Egy egyelőre meg nem nevezett befektető 150 millió dollárral szállt be a cégbe, amelynek az értékelése így 4 milliárd dollár felé nőtt. Nem rossz egy olyan startuptól, amely egyelőre nem termel profitot.

A Marqeta jól megtalálta a maga helyét a piacon. Olyan cégeknek segítenek hitelkártyát, betéti kártyát vagy tárca alkalmazást kibocsátani, akik nem tudják vagy nem akarják házon belül lefejleszteni ezt a funkciót. Az ügyfeleik között olyan cégek találhatók meg, mint a Square, az Uber vagy a DoorDash.

A cég célja, hogy több kontinensen is jelen legyen kártya kibocsátóként. Ellenben jellemzően minden piacon megoldották már valahogyan ezt a problémát. Nem könnyű versenybe száll majd be a Marqeta. Ugyanakkor egy tavalyi felmérés szerint a teljes kártyás fizetési üzletágban világszerte 45 ezer milliárd dollárnyi pénz fordul meg minden évben. Ez akkora összeg, hogy már egy kis szeletét is megéri megszerezni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?