A holland bank fintech Moonshot programjából kiesett a kriptopénzes termék. Nem lépnek, amíg egyértelműbbé nem válik a bitcoin megítélése.

(Fotó: Zach Copley / Flickr CC-BY-SA)
(fotó: Zach Copley / Flickr CC-BY-SA)

A holland óriásbank, a Rabobank bejelentette, hogy mindent megfontolva, mindent átgondolva mégse szeretne kriptopénzes tárcát piacra dobni. A bank szerint a szabályozási kérdések megoldatlansága miatt egyszerűbb volt félbehagyni a projektet.

A Rabobank 2018. februárjában jelentette be, hogy Rabobit néven kriptotárcát tervez kiadni. A Rabobit a hagyományos bankszámlák és a mobilos, kriptopénzes tárcák közti áthidaló megoldásnak készült. Banki szintű biztonságot és egy felületen áttekinthető hagyományos és kriptós megtakarításokat ígért.

A projekt leállításáról annyira szépeket mondott a bank szóvivője, hogy érdemes teljes hosszában idézni:

Ügyfeleink érdekeit szem előtt tartva, hosszas megfontolást követően arra jutottunk a közelmúltban, hogy a mostani nem a megfelelő időpillanat az ötlet finomítására és az innováció következő szintre léptetéséhez.

Emellett arról is beszélt a szóvivő, hogy hasznos leckét kaptak a kriptopénzek világából. Amíg azonban a holland pénzügyi felügyelőszervtől, az AFM-től és a jegybanktól nem kapnak az ország bankjai egyértelmű állásfoglalásokat a kriptopénzekről, addig a Rabobank nem fejleszt kriptós terméket. Hasonló döntésre jutott az ABN AMRO is múlt héten.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?