Az Andreessen Horowitz 70 millió dollár értékben látott fantáziát Adam Neumann új cégében. A vezető előző cége csak a legnagyobb befektetőnek 9 milliárd dollár veszteséget okozott.

Szénerőmű (képünk illusztráció) (Fotó: UniversityBlogSpot CC-BY)

Új startupja van Adam Neumannak, akinek a WeWork nevű 2019-ben bedőlt irodabérlési cége csak a Softbanknak 9,2 milliárd dolláros veszteséget okozott. Az azóta Neumann nélkül működő cég azóta is évi 3-4 milliárd dollárt veszít el.

Neumann új, blockchaint is használó cége már első látásra sem biztató. Az első körben azonban kapott 70 millió dollárt, hogy megkezdje a működését. Ennek a pénznek egy részét egy token eladásával szedték össze. A cég fő befektetője az Andreessen Horowitz, ami a kriptós piac bebukása ellenére a legnagyobb kriptós kockázati alapot igyekszik elindítani épp mostanában.

A Flowcarbon a széles körben kritizált, a klímaváltozás megoldására valós megoldást nem nyújtó karbonkreditek kereskedelmével kíván foglalkozni. A rendszert általában azért illetik kritikával, mert a fejlődő országokban nem használható olyasfajta károsanyag-kibocsátási szabályozásra, mint a fejlett országokban. A fejlődő országok ugyanis a szegénység visszaszorítását vagy a gazdasági növekedést előrébb helyezik – érthető módon – mint a klímaváltozás elleni küzdelmet.

Az új startup, amely a Goddess Nature Token nevű tokenizált karbonkredittel kereskedik, mindezt a blockchainen teszi. Ez utóbbi technológiának a környezetterhelése többnyire önmagában is viták tárgya.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?