Accelerate néven indít új, a fintecheket és a neobankokat támogató programot a Mastercard.

Accelerate néven indít új, a fintecheket és a neobankokat támogató programot a Mastercard. A program kompatibilis a cég korábban indított Start Path nevű startupok segítésére meghirdetett kezdeményezésével.

(Forrás: Wall Boat CC-BY)
(Forrás: Wall Boat CC-BY)

Az Accelerate elsősorban a cég szakértőihez, iparági adataihoz és statisztikáihoz való hozzáférésről szól. A Mastercard testreszabott támogatási megállapodásokat tervez a fintech piac szereplőivel, hogy azok növekedésnek indulhassanak. Emellett a programról kiadott sajtóközlemény szerint:

A program piaci alapon biztosít erőforrásokat a stratégiai befektetésekhez, melyekkel a cégek már korai fejlődési szakaszukban is megfelelhetnek a tőkekövetelményeknek.

A Mastercard szerint a fintech cégek már most is a világ legértékesebb és leggyorsabban növekvő szegmense a startupoknak. A cég pedig a közlemény tanulsága szerint hosszútávú partnerként tekint a fintechekre. Jelenleg harminc neo- és digitális bankkal van partnerségi szerződése a cégnek, várhatóan ez növekedni fog az Accelerate program hatására.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?