A városon belüli futáros szállítást akarja megváltoztatni a ViddL nevű magyar startup. Ugyan ez első ránézésre nem fintech téma, ám ha sikerül nekik, az az online fizetést is népszerűbb teszi.

A városon belüli futáros szállítást akarja megváltoztatni a ViddL nevű magyar startup. Ugyan ez első ránézésre nem fintech téma, ám ha sikerül nekik, az az online fizetéseket is népszerűbb teszi.

PowerUp_ViddL (Medium)

A PowerUp! közép-európai energetikai versenyen harmadik helyezést ért el a ViddL nevű, a futárszolgálatoknál olcsóbb megoldást kínáló startup. A csapat inkubációját a Start it @K&H inkubátor végezte.

A PowerUp! sorozat a mobilitás, a kiberbiztonság és az energiatárolás problémáira keresett elsősorban megoldásokat. Ezek közül a ViddL az első kategóriában érdekes. A cég olyan online platformot fejleszt, amely a városon belüli csomagszállítást változtathatja meg.

Az ötfős cég az Uber vagy az olyan külföldi piacokon jelen lévő ételkiszállítós cégek, mint például a Deliveroo modelljét honosítják meg a csomagkiszállításban. A kereskedők a ViddL platformjára regisztráló szabadúszó futároknak kínálhatják fel a munkát. A startup ígérete szerint így a kereskedők és a vásárlók rugalmasabb kiszállítást, a futárok pedig egyénre szabott, kötetlen munkalehetőséget kapnak.

A platform idén nyáron indul egyelőre Budapesten. De a cég tervezi az ország más nagyvárosait, majd pedig Közép-Kelet-Európa meghódítását is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?