Itt a tavasz, virágzik már a kertekben a fintech. Na jó, ez képzavar, de a következő két hétben egy raklap pénzügyi technológiai esemény lesz.

Itt a tavasz, virágzik már a kertekben a fintech. Na jó, ez képzavar, de a következő két hétben egy raklap pénzügyi technológiai esemény lesz.

Jézus kikergeti a fintech vállalkozókat a templomból - El Greco festménye (Forrás: Wikimedia Commons)
Jézus szabályozási kérdéseket vitat meg a pénzügyi szektorral – El Greco festménye (Forrás: Wikimedia Commons)
(fotó: Wikimedia Commons)

A sor május 16-án, kedden kezdődik a HWSWfree! rendezvényével, amin magyar startupok képviselői fognak beszélni. Az estére a koronát az Uber egyik fejlesztőjének előadása teszi fel. Aki kellően bátorra sörözi magát az esemény végére, még azt is megkérdezheti majd, hogy milyen érzés az, hogy az Európai Unió Bírósága most minősítette taxivállalatnak a céget. A programok 17-én este is folytatódnak, ám akkor a fejlesztős tematika helyét, az üzemeltetés veszi át.

No Title

No Description

Aki nem Budapesten akar fintechet hallgatni, annak egyrészt gyorsan kell észbe kapnia, mert május 12-ig még lehet regisztrálni a FinTechMatters 2017 nevű bécsi konferenciára. Ez a németajkú országok (DACH-régió) és a kelet-közép európai országok pénzügyi helyzetével, startupjaival foglalkozik. Bécsbe pár óra alatt át lehet érni, jó a kávé, jó az idő, ezer minden szól a konferencia mellett.

A TedX Danubia Executive Salon nevű rendezvényén – május 19-én járunk közben – Fejes Balázs, az EPAM pénzügyi területen is működő fejlesztőcég egyik vezetője. A magyar alapítású, de már több kontinensen jelenlévő cég vezetője arról fog beszélni, hogyan lehet a CEE-régióból kitörve eljutni az amerikai tőzsdére.

Az előadó nem az a Fejes Balázs, akivel egyszer a Fintechradaron is beszélgettünk a hongkongi és kínai startupokról és fizetési szolgáltatókról. A cégben az ellenség megtévesztése végett két Fejes Balázs is dolgozik fintech területen.

Végül pedig május 24-én a Budapest Bank tart meetupot az Anker’tben. A BB Tech nevű rendezvényen digitális banki megoldásokról és agilis szoftverfejlesztésről lesz szó.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?