Végtelen garancia, harminc évig biztosan áramot termelő napelemcellák: a Tesla atyjának szupertetőjét jövőre már Európában is meg lehe vásárolni.

Nehéz Elon Musk bármelyik cégét nyugodt szívvel startupnak nevezni: irtóztató pénzekből üzemelnek, műholdat juttatnak pályára, autót gyártanak. Van olyan is, ami ráadásul már tőzsdén is van. Mégis kicsit bizonytalan, egy-egy jövőképre feltett vállalkozásokról van szó.

A fenti bejelentés azonban mégis egy startup történetének egy újabb lépése. Ma hajnalban a Twitteren közölte Musk, hogy a cég napelemes cserepét már meg lehet rendelni. Az Egyesült Államokban már idén szállítani fogják az energiatermelő tetőalkatrészeket, a világ többi országába jövőre jut el a cserép.

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Musk és cége csavart még egyet a cserépbizniszen: azt is bejelentették, hogy végtelen garanciát vállalnak a cserepekre. Amíg a tető alól le nem bontják a házat, vörös óriássá nem fújódik a nap, addig biztosítják, hogy a cserép cserép marad. Az ígéretben van egy trükk: az energiatermelő képességet és az időjárásállóságot csak harminc évre vállalja a cég.

A napelemes tető természetesen összekapcsolható a Tesla Powerwall nevű akkus energiatárolójával. Tölthető vele az elektromos autó, működtethető róla az összes háztartási gép. Ráadásul a tetőrendszer piacra dobásával befejeződött a 2016-ban felvásárolt SolarCity nevű cég beépítése a Tesla portfóliójába.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?