Visszajár a pénz egy része, ha napsütés helyett esik az eső, ha nincs elég hó síelni, vagy ha az énekes helyett a mennydörgést lehet csak hallani a várva-várt koncerten.


Nem jó, ha az ember elmegy nyaralni, majd egy-két héten át a szálloda függönyét bámulja, mert kint annyira vacak az idő. Lehet persze rosszabb forgatókönyveket is kidolgozni – például idegen konyha és gyomorrontás – de az időjárás miatt tönkremenő nyaralás is épp elég vacak.

Az amerikai Sensible Weather 12 millió dolláros befektetést kapott arra, hogy egy „napfénygarancia” biztosítási terméket dolgozzon ki. A biztosítás nem csak a nyaralásra köthető meg, akkor is fizet a cég, ha a hó alkalmatlan a síelésre, vagy ha az álmaink koncertjét szétmossa az eső.

A cég szerint az időjárás garancia nagyon tetszik az ügyfeleknek. Ötször jobb konverziós rátával dolgoznak, mint a hagyományos utazási biztosításoknál elérhető. Ez még mindig azt jelenti, hogy a termék első verziójának piacra dobása óta ezres nagyságrendben kötöttek biztosításokat. Azonban egyre nő azoknak a szállodai és utazási partnereknek a száma, akik együtt dolgoznak a céggel.

A biztosítás teljesen automatán működik: online köthető meg, és ha az időjárás jelentés szerint rossz az idő, már küldik is vissza a pénzt. A Sensible Weather a rossz idős órák arányában fizet, szóval nem utalja rögtön vissza a teljes nyaralás árát.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?