Véget ér a brit Natwest neobankos kísérlete. Alig hat hónappal a Bó nevű, cégen belül fejlesztett digitális bank elindítása után be is zárják a bizniszt.

(Fotó: Bó)

A Bót annak reményében indította el a RBS tulajdonában álló Natwest, hogy versenyre keljen a Starlinggal, Monzóval vagy épp a Revoluttal. Olyan évek óta működő neobankokkal, amelyek többek között a RBS 2008-as kimentése után létrehozott állami fejlesztési alapokból kapott pénzből tudnak új szolgáltatásokat kifejleszteni.

A Bó spórolásra kihegyezett, a vásárlásban segítő banki appal lépett piacra. A kezdeti funkciói nem értek fel egy minden igényt kielégítő banki appéval. A tervekben azonban szerepelt, hogy új szolgáltatásokkal bővítsék az appot. Később a Bó tiniket célzó banki appá átalakításáról is volt szó, mert a Natwest szerint ezt a réteget még a digitális bankok sem szolgálják ki megfelelően.

Az éves pénzügyi jelentésének bemutatása alkalmával azonban már arról számolt be a bank, hogy a Bó megszűnik lakossági márkaként. A Natwest a jövőben a Mettle nevű KKV-kat kiszolgáló digitális bankjára fókuszál, amelybe beleolvasztják a Bót is. A fejlesztőcsapatokat már össze is ültették egy irodába.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?