Egy akcelerátor egy programjából nem lehet megjósolni a jövőt, de az azért látszik, hogy a kockázatelemzés, kockázatkezelés digitalizálása hatalmas üzlet.

Egy akcelerátor egy programjából nem lehet megjósolni a jövőt, de az azért látszik, hogy a kockázatelemzés, kockázatkezelés digitalizálása hatalmas üzlet.

(Fotó: Kai Hendry / CC-BY)
(Fotó: Kai Hendry / CC-BY)

Az akcelerátor programok állandó vitatémái a startupos világnak. Ahány startup és ahány szakértő, annyi válasz létezik a „megéri-e csatlakozni egy akcelerátorhoz?” kérdésre. A Barclays Bank legutóbbi, tizenöt hetes programja azt mutatja, hogy lehet ezt jól csinálni is. A résztvevő tizenegy startup közül nyolccal szerződést köt a bank.

A Barclays arra is felhasználta a startupok bemutatkozását, hogy bejelentse a Rise London megnyitását, ahol a cég belső banki és technológiai csoportjai, valamint a házon belül gondozott negyven startup dolgozni fog.

A pénzügyi szolgáltatások technológiai diszrupción (a teremtő rombolás periódusán) mennek át. A Rise és különösen a mi akcelerátorunk teret ad a kísérletezésnek, új generációs üzletek és befeketetők építhetnek új termékeket, üzleteket és platformokat

– mondta Michael Harte, a Barclays csoport innovációért felelős vezetője.

A nyolc befogadott startup mellett egy kilencedikkel is vannak tervei a banknak. A Nivo nevű cég biztonságos mobil üzenetküldést és csevegést kínál olyan cégeknek, amelyek okosabb ügyfélszolgálatra van szükségük. Ezt a céget azonban nem az akcelerátorba nevezték be, a Barclays egyik belső csoportját szervezik ki külön vállalattá.

A Nivo mellett szerződéshez jutott a kockázati forgatókönyveket kidolgozó Simudyne, a csalás elleni technológiákon dologzó Barac, a blokkok digitalizásán dolgozó flux, és egy kockázatokra és az új szabályozásoknak való megfelelésre felkészítő Alyne nevű startup is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?