Az eddig zárt kertként működő kriptovaluta kereskedelem kinyílik a fizető ügyfelek számára.

Változik a Revolut kriptopénzes terméke a FT Alphaville értesülései szerint. Jövő héttől a Metal prémium előfizetéssel rendelkező felhasználók nem csak egy bitcoinnak (vagy ethernek, litecoinnak satöbbi) tűnő pénzügyi eszközt vásárolhatnak meg. A prémium – egészen pontosan a Metal szintű prémium – előfizetők a közeli jövőben ki is vehetik a kriptopénzüket a rendszerből.

Eddig csak arra volt lehetőség, hogy a Revolut felhasználók eladják a kriptók árfolyamát követő pénzügyi eszközeiket, majd a hagyományos valutát elutalják egy másik számlára vagy elköltsék a bankkártyájukkal. A cég nem is igyekezett ezen változtatni, megfelelő termék volt a felhasználóknak ez a kriptotárcával egybeépített tőzsdei szolgáltatás.

A Revolutból külső tárcába küldött kriptopénzekkel végzett tranzakciók megjelennek a blockchainen. A Revolut egyelőre nem engedélyez nagyösszegű tranzakciókat. A napi limit 500 font lesz, a havi korlátot pedig ezer fontban szabták meg.

A tervezett előtt tévedésből egy héttel korábban élesített bejelentés arra is kitér – mint minden kriptós közleményük – hogy a kriptovaluták volatilitása nagy, heves árfolyamingadozásokra lehet számítani és a kriptós betétekre nincs biztosítás sem. Emellett a bitcoin kereskedelem több piacon szabályozva sincsen, a terrorizmus- és pénzmosásellenes szabályok azonban ugyanúgy kötelezőek a bankra nézve. A kriptós tranzakciók szűréséhez saját eszközöket is fejlesztett a neobank és egy kriptoanalitikai partnert is bevont a folyamatba.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?