Ezek a hírek nem azért maradtak ki, mert nem fontosak. Csak mindig akadt még fontosabb, még hazaibb vagy még nagyobb biznisz. Lemaradni azonban nem akarunk.

Új rovatot hirdetünk a FintechRadaron: mivel nem foglalkoztunk a héten jelleggel. Több a hír, történés, esemény, mint amit meg lehet írni. Ráadásul az ember nem szívesen foglalkozik olyasmivel, ami kétmondatos rövidhírnek érdekes, de több szót nem érdemel. A heti kihagyott hírek rovat ezeket gyűjti össze.

A CBInsights cikke arról, hogy az Amazon egy rahedli pénzügyi területen van jelen, és akár banknak is tekinthetnénk, bár pont banki licence nincs, egy remek írás. Érdemes végiggondolni, hogy boltja, fodrászszalonja, fizetési szolgáltatása és tán már áruhitele is van. Emellett persze többet tud az ügyfeleiről, mint akárki. A teljes jelentés letöltéséhez regisztrációt kérnek, de legalább ingyen van.

Nem lehet csak startup hírekkel foglalkozni, bár az önmagában is érdekes, mennyi pénz ömlik a fintechbe. A csalás megelőzésben utazó – és így a magyar Seon versenytársának számító – Sift egy ötvenmillió dolláros tőkebevonás végével belépett az unikornisok közé. Arra vár, hogy valaki megvegye és összejöjjön egy csinos exit.

A Revolut harci ládájában – igen, ez egy anglicizmus volt, nevezzük inkább költségvetésnek – van 25 millió dollár, amit az indiai piacra lépésre szánnak. Az indiai piac messze nem üres, nagy versenyre lehet számítani, még úgy is, hogy a cég nem zárkózik el attól az ötlettől, hogy felvásárlásokkal egyengesse az útját. Egyelőre embereket vesznek fel, a folytatás a termékfejlesztés lesz. Közben próbálnak tőkét is bevonni a 10-15 milliárdos értékelésű cégbe.

A héten esett a bitcoin, emelkedett majd zuhant a dogecoin. A többi kriptó pedig úgy általában bemutatta, miért számítanak kockázatos jószágnak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?