Választ kaptunk arra a kérdésre, hogy a piaci szabályozóval és a hatályos törvénnyel szemben lehet-e szerződést módosítani. A válasz: nem.


A neobank megpróbálta megváltoztatni a díjstruktúráját idén február végén, ám nem vette figyelembe a magyar szabályozást. Az MNB március 17-én közölte, hogy „a magyarországi ügyfelek érdekének és a piac biztonságának védelmében” jelezte a cégnek, hogy az április végére tervezett díjmódosításai sérthetik a hitelintézeti törvényt.

Az volt a probléma, hogy új díjelemet és az ügyfelek számára kedvezőtlenebb díjszámítási módot vezetett volna be a Revolut. Ezzel szemben a hitelintézeti törvény kimondja:

„szerződés egyoldalúan nem módosítható új díj vagy költség bevezetésével. Az egyes kamat, díj vagy költségelemek szerződésben meghatározott számítási módja egyoldalúan, az ügyfél számára kedvezőtlenül nem módosítható.”

A Revolutnak, úgy tűnik, idő kellett a szabályozótól érkező figyelmeztetés feldolgozására. Április 22-én azonban kiküldtek egy levelet az ügyfeleiknek, amelyben „tévesen közölték”, hogy változnának a tarifák.

„Múlt hónapban küldtünk egy e-mailt, amely tévesen azt közölte, hogy 2021. április 23-tól módosítjuk a bankautomaták használatáért és a nemzetközi átutalásokért felszámított díjakat. Tájékoztatni szeretnénk, hogy ezek a változások nem lépnek életbe, így a Revolut magyarországi ügyfelei változatlan díjakkal vehetnek fel pénzt bankautomatából, valamint indíthatnak nemzetközi átutalást.”


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?