Új neobankot indított az Apple Card dizáknere, és már kapott is 5,3 millió dollárt az induláshoz.

Fotó: Kerfcase

Daniel Sathyanesan volt az ember, aki az Apple Card felhasználói élményét tervezte. Nem is bankár, nem is szoftveres ember, ő felelt azért, hogy milyen használni a kártyát. Satyanesan azonban már nincs az Apple-nél, saját szolgáltatástervező ügynökséget indított, ennek a során pedig rájött, hogy senki nem szolgálja ki igazán jól a digitális vállalkozókat.

A megfigyelése szerint remek termékek vannak – az Egyesült Államokról beszélünk – a magánszemélyeknek, startupoknak, kisvállalkozásoknak és nagy cégeknek. A kevés ügyféllel rendelkező vállalkozó viszont átesett a háló résein. Az új neobankja, a Winden, ezt a kis réteget próbálja meg kiszolgálni.

A megcélzott ügyfeleknek problémái eltérnek a hagyományos üzletekétől, cashflow problémáik lehetnek, a bejövő pénzek a személyes bevételüket képezik, és nehezen férnek hozzá tőkéhez.” Vannak ugyan olyan neobankok, amelyek a szabadúszókat próbálják kiszolgálni, de ezek sem rendelkeznek olyan ajánlatokkal, amelyek a vállalkozót célozzák.

A Winden 2021 augusztusában indult el: betéteket kezel, költést figyel és más pénzügyi szolgáltatásokat is tartalmaz. Egyszerre akarja kiszolgálni a szabadúszót, az egyfős webshopos kereskedelmi céget és az ügynökségeket.

A cég automatikus klíring fizetéseket (ACH), csekkes és utalásos pénzküldést, fizetést és költségkövetést kínál egy felületen. Emellett végtelen – jelentsen ez bármit is – pénzvisszatérítést, ha a cégek digitális hirdetésekre költenek, és tanácsadói segítséget is ajánl az ügyfeleknek. Jelenleg 2000 ügyfelük van, amit a hatfős startup ki is tud szolgálni. A cél mégis az, hogy ötven fősre bővüljenek az év végére.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?