Kedvenc startupunk, ahonnan lelépnek az emberek, akiket nem rúgtak ki egy tömeges lelépésben, szóval a Better.com újra bekerült a hírekbe. Most ismét egy vezetőt veszítettek el.

Diane Yu, a cég technológiai igazgatója lemondott igazgatói pozíciójáról és a jövőben tanácsadó szerepet vállal a cégnél. A bejelentés egy nappal az után érkezett, hogy a Better.com kihirdette, hogy milyen csomagokat állítottak össze azoknak az alkalmazottaknak, akik nem várják meg, hogy kirúgják őket, hanem maguktól felmondanak.

Yu szerint „így rugalmasabban tudja beosztani az idejét, hogy több időt töltsön a családjával és többet lehessen Hongkongban”. Az igazgató nem volt régi szerzemény: 2021 januárjában csatlakozott a céghez, hogy a cég technológiai stratégiájával foglalkozzon és a fejlesztéseket vezesse. Korábban a Comcastnál töltött be hasonló feladatokat a vállalat Fejlett Hirdetési Csoportjánál. Amikor a Betterhez szerződött, akkor havi 3 milliárd dollárnyi hitelt helyezett ki a cég, ez volt a csúcs a startup történetében.

Azóta a cég botrányok és leépítések között vergődik. Érthető, hogy Diane Yu úgy döntött, hogy nem ennél a cégnél képzeli el a jövőjét. A Linkedin oldalára azt írta ki, hogy a Bettertől épp remek mérnökök távoznak, ha az ismeretségi körében van olyan, aki embereket keres, szívesen összeköti őket. Felmerül a kérdés, hogy a cég alkalmazottak, mérnökök és technológiai vezető nélkül mégis mit tervez.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?