Olyan akcelerátor növekedési alapjából szerzett pénzt a brit neobank, amelynek a programjában rész sem vett. És nem ez az egyetlen ügyes húzásuk.

(Fotó: Monzo)

A Y Combinator amerikai kockázati tőkebefektető lehet a brit Monzo fintech bank új befektetője. A monzo alig öt hónapja jelentette be, hogy 85 millió fontot gyűjtött össze az ötödik befeketeési körében, amelyben megduplázta a cég értékét, de máris belefogott egy hatodikba. A Sunday Times értesülései szerint százmillió fontot rakott a cégbe egy neve elhallgatását kérő amerikai tőkealap. Ha az egyezség létrejön, akkor a Monzo dupla unikornis lesz, akár létezik ez a fogalom akár nem.

A Techcrunch pár nap alatt lebuktatta, hogy a Y Combinator a reménybeli befektető. A szilícium-völgyi kockázati tőkés cég a növekedési alapjából tervezi támogatni a Monzót. Ezt az alapot a nagyon gyors növekedési pályára beállt startupjainak számára tartja fenn a cég.

Az ügy érdekesége, hogy a Monzo eddig nem került be a Y Combinator istállójába, az akcelerátorprogramban egyáltalán nem járt a brit neobank. Az alapító, Tom Blomfield előző startupja, a GoCardless azonban Y Combinator cég volt, szóval a kapcsolat végül is létezik.

A Monzo több amerikai pénzügyi befektetővel rendelkezik már. Ráadásul a neobank készül az amerikai piacra lépésre is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?