Az egységes európai mobilfizetési appnak tervezett szolgáltatást Budapesten mutatták be tavaly, de az első tesztpiac máshol van.

Daniel Döderlein, a Settle kitalálója (Forrás: Auka)

Horvátországban teszteli először az Auka a Settle nevű páneurópai fizetési megoldását. A rendszert tavaly novemberben mutatta be Daniel Döderlein Budapesten, de a kipróbáláshoz szükséges első partnereket a szomszéd országban találták meg. Az Auka közleménye szerint Magyarországon is keresik a Settle bevezetéséhez szükséges társakat.

A Settle olyan egységes mobilfizetési rendszer szeretne lenni, mint a kínai Alipay. Fejlesztője azonban úgy látja, hogy Európa lemaradásban van egyrészt a kínai piac másrészt a nagy cégek (Apple, Google) saját mobilfizetési megoldásai mögött. A Settle lehetővé tenné, hogy mobilcégek vagy bankok is használhassák a platformot, így több szereplő legózhatná össze a szolgáltatást. A technológiát az Auka, az elérést vagy az ügyfélszolgálati funkciókat akár egy bank vagy egy mobilszolgáltató is adhatná, így minden fél azt végzi, amiben a fő üzleti területén is erős.

A Settle az amerikai piacon népszerű Venmó P2P pénzküldési apphoz vagy a Messengerbe épített pénzküldési funkcióhoz hasonlóan működik. Az alkalmazáson keresztül a névjegyzékben szereplő felhasználóknak lehet pénzt küldeni. Ehhez fedezetül bármely, a Settle-hez kötött kártya vagy számla használhat. Az összeg leokézása után a fogadó fél maga dönti el, hogy bent tartja-e az összeget a Settle számláján vagy továbbutalja a saját számlája felé díjmentesen.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?