A skandináv neobank szolgáltatásai egyelőre nem túl érdekesek, ellenben ők adták ki az utóbbi idők legszebb bankkártyáját.

(Fotó: Lunar)

Vannak piacok, ahol még csurran-cseppen a pénz. A skandináv Lunar neobank most zárta második befektetési körét és örömmel jelentette, hogy talált még 20 millió eurót. A neobank tavaly augusztusban már bejelentett egy 26 millió eurós tőkebevonást ugyanebben a körben.

A Lunar nem bankként indult, hanem egy személyi pénzügyi tanácsadó (PFM) alkalmazást dobott először piacra. A banki licencet csupán 2019-ben szerezte meg. A tényleges banki tevékenységet pedig csupán márciusban kezdte meg.

Az ügyfelek ingyenesen, számlavezetési vagy kártyadíj nélkül nyithatnak számlát a Lunarnál. A bank a Lunar Premium nevű előfizetéses szolgáltatásból akar pénzt keresni. A neobank a következő hónapokban hitel termékeket, hitelkeretet és fenntarthatósággal kapcsolatos funkciókat tervez bemutatni.

A fentiek mellett létezik egy Lunar Business nevű, KKV-knak kidolgozott szolgáltatáscsomagja is. Amely egyrészt már tartalmaz hitelezést, másrészt pedig a könyvelő- és számlázási programok integrációjával próbálja becsábítani a vállalkozásokat.

A legerősebb dolog, ami a neobank mellett szól azonban az igazgatótanácsa. Olyan skandináv fintech és pénzügyi cégek igazgatói találhatók meg benne, mint a Klarna vagy a Nykredit. A Lunar ügyesen vont be okos pénzt, kérdés, hogy ez mire lesz elég a válságban.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?