Teljes értékű folyószámlat termékkel készül előrukkolni a Monzo, kért rá egy kis pénzt.

Teljes értékű folyószámlat termékkel készül előrukkolni a Monzo, kért rá egy kis pénzt.

(Forrás: Monzo)
(Forrás: Monzo)

2,5 millió fontos befektetést kapott a Monzo brit neobank. A pénzösszeg nem akkora, hogy igazán érdekes hír legyen ez. Az viszont, hogy a bank közösségi finanszírozással, 6500 embertől szedte össze a tőkét, már izgalmasabbá teszi a helyzetet.

Ráadásul a közösségi finanszírozás csak egy lába annak a mostani pénzgyűjtő kampánynak, aminek keretében 22 millió fonntal nő a bank tőkeállománya. A közösségi körök általában jól sikerülnek a Monzónak, tavaly 96 másodperc alatt szedte össze az akkor megcélzott egymillió fontot a Crowdcube-on.

A pénzt a szerényen Monzo 2.0-nak nevezett fejlesztésekbe tervezi befektetni a bank. Ezek között szerepel például egy teljes értékű folyószámla termék kialakítása is.

Közösségi finanszírozás nélkül sem lennének bajban

Tom Blomfield, a Monzo alapítója és vezetője szerint a közösségi finanszírozási körnek elsősorban a volt a célja, hogy újra kapcsolatba kerüljenek a Crowcube üzleti pénzgyűjtő oldalon át elérhető kisbefektetőkkel. Emellett persze az sem néz ki rosszul, hogy a céget rekord mennyiségű befektető támogatta a mostani kör során.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?