A Robinhood nem számol fel jutalékot, gyors, olcsó és még egy csinos appot is ad. Most pedig megkapja a tőkét a terjeszkedéshez.

Furcsa név egy tőzsdei kereskedelmi szolgáltatás számára a Robinhood. Még nem teljesen látszik, hogy a közvetítési díj felszámolása nélkül működő app kitől vesz el és hogyan adja oda a szegényeknek.

(Forrás: Robinhood / Facebook)
(Forrás: Robinhood / Facebook)

Az viszont biztos, hogy a tőzsdei startup egyelőre sikeresnek tűnik. A Techcrunch információi szerint a Jurij Milner által vezetett DST Global új finanszírozási kört indított a startup feltőkésítésére, aminek a végén a Robinhood kasszája 1,3 milliárd dollárral gazdagodhat.

A 2013-ban alapított Robinhood a tőzsdén kereskedőknél jóval fiatalabb és kevésbé vagyonos réteget célozta meg. Az árfolyamok követéséért és a kereskedésért nem kér pénzt, ráadásul egy egyszerű appot is ad, amin keresztül venni és eladni lehet.

(Forrás: Robinhood / Facebook)
(Forrás: Robinhood / Facebook)

A cég a havi tíz dollárba kerülő Robinhood Gold nevű előfizetős termékből szeretne pénzt csinálni. A Gold rugalmas hitelt és gyorsabban jóváírt betéti lehetőséget kínál az ügyfeleknek.

A cégnek az eltérő szabályozási keretek miatt nem egyszerű terjednie. De Kínába a Baidu segítségével már majdnem bejutott.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?