A bicikli 2.0-tól a távdiagnosztikáig, a böngészőben rendelhető takarítótól a mozgássérült gyerekeknek is szórakoztató játszótérig terjed a think.BDPST startuprendezvényének programja.

Honnan lesznek informatikusok a jövőben? Merre halad az orvosi technológia? Rendetlenség van a lakásban, nem érek rá, ki fog kitakarítani? Ilyen, változóan húsbavágó kérdésekre kaphatunk választ a think.BDPST konferenciát kísérő startup rendezvényen.

Kezdjük a legfontosabbal: a Rendin, a takarítások Uberén rendelhető takarító tud egy kis szabadidőt csinálni nekünk azzal, hogy elvégzi a takarítást. A régió több országában jelen lévő startup oldalán a lakás méretét megadva online hívhatunk takarítót egy nekünk kényelmes időpontra. Ha pedig nincsenek meg otthon a szükséges vegyszerek, azt is betehetjük a kosárba

Ki lesz állítva a tojás alakú, ébreszteni és alapinfomációkat átadni képes, korlátozott mesterséges intelligenciával felvértezett robot, a TAPIA is. De meg lehet nézni az ennél eggyel komolyabb hardveres fejlesztésnek számító IKnife-ot. Megtekinthető lesz az InSimu Patient is, amely az orvosképzésnek és a betegek távdiagnózisának lehet innovatív eszköze.

A programozók képzéséről a Logischool tagjaival lehet majd beszélgetni, akik négy ország harminc helyszínén tanítanak gyerekeket programozni. Az iskola képzésére akár hat évesen be lehet már iratkozni, és egészen 18 éves korig nyújtanak tanulási lehetőséget.

A szórakoztató lehetőségek nem a játékos kódolással ér véget. A mozgássérült gyerekeket is befogadó Magikme játszótér megálmodóival vagy a Stringbike nevű újszerű, lánc nélküli bringa tevezőivel is össze lehet futni a kiállításaon.

A kiállításon nem csak a hazai startupperek vesznek részt. Olyan cégekkel, intézményekkel is meg lehet ismerkedni, akik partnereket és ígéretes ötleteket keresnek. A Drukka startup keltetőtől a saját, energetikai inkubátort működtető MVM Csoporton keresztül egészen az Accenture-ig terjed a lehetséges partnerek listája.

A Start-up And Innovation Corner március 30-án és 31-én tekinthető meg a Bálnában. A belépés ingyenes


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?