Botrány van Aprajafalván, egymásra mutogat a Wise (korábban Transferwise) és korábbi brazíliai banki partnere, az MS Bank.

Egyelőre eldönthetetlen, hogy valójában mi történt, ezért mindkét fél nézőpontját ismertetjük. A sztori különlegessége, hogy a két sztorinak alig vannak érintkezési pontjai.

A Wise januárban megkapta Brazília központi bankjától a devizakereskedelemre feljogosító licencet. A cég szerint a következő hónapban minden előzetes figyelmeztetés nélkül megszüntette az együttműködést velük az addigi banki partnerük. Az MS Bank ezzel egyidőben bejelentette, hogy elindítja a saját nemzetközi pénzküldési szolgáltatását Cloudbank néven. A Wise felfüggesztette a brazíliai működését, majd március 12-én, már a saját licencét használva ismét lehetővé tette a brazíliai real és amerikai dollár konverziót és küldést a platformján.

Az MS Bank a Wise újraindulásánk napján levélben értesítette ügyfeleit, hogy a Wise csalást követett el, ügyfeleinek fiókját használta fel arra, hogy pénz küldjön külföldre. A vádakat a bank honlapján valamint egy YouTube-videóban is elismételték. A vádat arra alapozták, hogy máshogy naplózódnak a pénzküldések az ügyfelek Wise számláin és a Központi Banknál.

A Wise egy blogbejegyzésben magyarázta az elszámolási módszerek közti különbséget. Majd az egykori partneri viszonyra való tekintettel rágalomkampány megszervezésével vádolta meg az MS Bankot.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?