A Metától távozott csapat meg van róla győződve, hogy megépíthetnek egy olyan blockchaint, amit a Facebooknak nem sikerült.

(Kép: Christoph Scholz CC-BY)


A Facebook kriptós próbálkozásai ugyan meghiúsultak, de áron alul – 182 millió dollárért – sikerült eladni a projekt darabjait egy Silvergace Capital nevű cégnek. A Metától ez alatt azok is távoztak, akiknek valószínűleg tudtak volna helyet találni a cégen belül. Ilyen volt például David Marcus, aki korábban a Messengert vezette sikerre.

A korábbi metások egy része elkezdett kriptós startupokat alapítani. Az Aptos odáig is eljutott, hogy a kriptós befektetésekben nagyon hívő Andreessen Horowitz-tól és pár egyéb kockázatitőke-társaságtól begyűjtött 200 millió dollár támogatást. Az Andreessen Horowitznak számolatlanul van pénze különböző kriptós, web3-as és NFT-s projektekben, így kifejezetten érdekel abban, hogy az a jövő, amibe ennyi pénzt fektetett létre is jöjjön.

Az Aptos alapítói nem árulták el, hogy ezzel a befektetéssel milyen a startup értékelése. Csupán annyit tettek közzé, hogy nincsenek messze az unikornis státusztól. A pénzből az Aptos saját blockchaint épít, nem pedig egy meglevőn alakít ki saját tokeneket. A fejlesztői hálózatuk már működik, és az Aptos szerint a Coinbase és a Binance már részt is vesz a tesztelésben.

Az ígéretek a szokásosak: gyorsabb és olcsóbb tranzakciók. Már a bitcoin is ezt ígérte a kezdetek kezdetén.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?