Összeálltak a Mastercarddal és az NFT Ventures-szel.

A Lighthouse amolyan inkubátorprogram fintech startupoknak, ahol a nagyoktól tanulhatnak. Ezen belül végigmehetnek workshopokon, találkoznak befektetőkkel és más startupokkal. Tehát a lényeg, hogy az újdonsült fintechek találkozhatnak a bankokkal, és közösen léphetnek rá az innováció felé vezető útra.

Hisszük, hogy a Lighthouse egy teljesen új mód arra, hogy az arra érdemes startupok profitáljanak a Mastercard globális hálózatából. Az csak tovább erősíti az egészet, hogy a dán partnerünk, a Danske Bank is csatlakozott.

– nyilatkozta Mats Taraldsson, a Mastercard digitális fejlesztésekért és fintechekért felelős vezetője. A Lighthouse tavaszi workshopjain tizenöt startup vesz részt három országból, közülük öt dán: az ERNIT, a Spiir, amibe már bele is fektetett a Danske Bank, továbbá a Hufsy, a GoAppified, és a Zliide.

Az NFT Ventures szerint is egy remek lehetőségről van szó, ugyanis a Lighthouse betölt egy rést a piacon. Eddig nem volt megfelelő platform arra, hogy a startupok gyarapodjanak, most viszont megnyílik előttük a bankok hálózata. A Danske Bank is megszólalt:

Erősen hisszük, hogy az új partneri kapcsolatokkal segítjük az ügyfeleink életét, ami egyébként is a rendszerünk szerves része. Arra számítunk, hogy partnerségbe lépünk ígéretes fintechekkel a Mastercard globális hálózatán keresztül.

 

Címlapkép: 123rf


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?