Újabb startupot vásárolt meg a brit fintech startup. Azt hittük, a Harrods Bank megvásárlása után megáll a cég, de voltak még ötlete.

Újabb startupot vásárolt meg a brit fintech startup. Azt hittük, a Harrods Bank megvásárlása után megáll a cég, de voltak még ötletei.

(Forrás: Tandem)
(Forrás: Tandem)

A Tandem neobank legújabb szerzeménye egy pénzmenedzsment alkalmazás, a Pariti. A startup két alapítója csatlakozik a Tandemhez, ennél lényegesen többet nem lehet tudni az ötletről. Az biztos, hogy nem az őrületes mennyiségű felhasználó miatt vetett szemet a Tandem a Paritire. A pénzmenedzsment appnak csupán 95 ezer felhasználója volt. Ezt a 2014-es alapítása óta eltelt lassan négy év alatt gyűjtötte.

A Pariti olyan mobilappot kínált, amely egyrészt képes több banknál vezetett számlán kezelt pénzből kimutatást készíteni. Másrészt pedig a különböző adósságok törlesztésére felhasznált forrásokat fel tudta mérni, és ajánlásokat tett a hitel gyorsabban történő visszafizetésére. Az appba olyan alternatív, fintech hitelcégek szolgáltatása is be volt kötve, mint a Zopa vagy a Lendable.

A cég alapítója azzal magyarázta a Pariti eladását, hogy mindig is akartak további pénzügyi termékeket fejleszteni. Ennek a meglépését pedig a Tandemen belül tudja elképzelni. Nem jó, mások által nyújtott szolgáltatásoknak kell a tallózójává válni, hanem saját szolgáltatásokat kell nyújtani. A teljes banki licenccel rendelkező, új szolgáltatásokkal kísérletező Tandem ugyanezen az úton jár.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?