Nem lesz olyan notebook tulajdonos, aki azt mondja, hogy egy 1-2 dolláros program megvásárlása helyett szívesen hagyja pörgetni a processzort és merülni az akkut.

Szintet léptek a kriptopénz bányászós megoldások. Asztali szoftverekbe eddig jellemzően nem építettek be bányász rutinokat, most azonban találtak az Mac OS szoftverboltjában egy olyan naptárprogramot, ami a háttérben kriptopénzt termel.

calendar2

A Calendar 2 nevű, a gyárinál okosabb naptárprogramban elvben be lehet kapcsolni a bányászást. Ezért cserébe pedig a felhasználó olyan prémium funkciókhoz jut hozzá, amelyek régen egyszerűen csak fizetősek voltak. (Most is meg lehet ezeket venni, az a jó megoldás.) Az elképzelésbe egy hiba csúszott: ha egyszer engedélyezték a prémium funkciókat, nem lehet azokat kikapcsolni.

A szoftver ráadásul tartalmaz egy második hibát is a kikapcsolhatatlanság mellett. A bányászásért felelős alrendszert ugyan korlátozni próbálta a fejlesztő, hogy ne egye meg teljesen a gép erőforrásait, ez azonban nem sikerült.

Az Ars Technica szaklap felhívta az Apple figyelmét arra, hogy egy hibás, ráadásul kriptopénzt termelő alkalmazás található a Mac OS boltban. Az Apple egyelőre nem tett semmilyen lépést a helyzet javítása érdekében. A The Verge szerint a naptár fejlesztője dolgozik a javításon.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?