A cég hasznosítja az európai banki licencét, amelyet a brexit miatt volt kénytelen beszerezni. Magyarország egyelőre nincs a listán.

123rf

A banki licenc birtokában a cég anélkül fejleszthet és kínálhat újabb pénzügyi termékeket, hogy partneri szerződéseket kötne új pénzintézetekkel – írja a The Paypers. A Revolut Bank egy korlátozott litvániai banki licencet használ, amelyet az európai licenchordozási megállapodások miatt a többi ország is elfogad. Eddig két országban volt elérhető a bank: Litvániában és Lengyelországban.

A cég azt jelentette be a múlt hét végén, hogy Bulgária, Horvátország, Ciprus, Észtország, Lettország, Málta, Románia, Szlovákia és Szlovénia lakói is banki szolgáltatás kapnak a jövőben. Már nem csak egy kártyából és egy gyanúsan banki appnak kinéző alkalmazás jelenti nekik a Revolut-élményt, hanem a bővülő termékpaletta is. Kezdetben a havi bér (de maximum 6000 euró) hitelkeretű hitelkártyát és 1000-től 15 ezer euróig terjedő személyi kölcsönt kínálnak hatvan napos futamidővel.

A fiókváltás nem automatikus, igényelni kell, és néhány regisztrációs lépésre is szükség van. Megéri azonban a folyamat, mert a banki ügyfelek például betétbiztosítást is kapnak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?