Mindenki tudja, mennyire vacak feladat elszámolni a költségeket egy közös albérletben. A Simple neobank kitalált rá egy megoldást.

„Míg mások háborúznak, te boldog Ausztria házasodj!” – ez volt a Habsburg dinasztia jelmondata, amely az 1440-ben német-római császárrá koronázott III. Frigyestől egészen az első világháború végéig szolgálta a családot. Nem volt egy rossz tipp, mindig bejött nekik a házasodós manőver.

(Forrás: Simple)
(Forrás: Simple)
(fotó: Simple)

Ma nem ennyire egyszerű a helyzet, még folynak az utóvédharcok a különböző élettársi kapcsolatok és a melegházasság körül. Egyelőre több országban arra lendül az inga, hogy bárki szabadon házasodhat, amíg az a bárki egy férfi és egy nő. Az amerikai Simple neobank – nem összekeverendő a haza Simple appal – egy ügyes húzással vágta ketté a házasodós csomót.

A frissen bejelentett megosztott bankszámlájuk olyan szolgáltatásokat kínál, amelyet házastársak szoktak igénybe venni egy közösen kezelt számlánál. Megosztott számlát viszont igényelhetnek kollégiumi szobatársak, épp összeköltöző szerelmesek és így tovább. Nincs megosztva a teljes számla, van azonban egy olyan alszámla, ahol a közös költségeket, közös célokat és megosztott egyenleget kezelheti mindkét fél. Így nem kell elutalgatni egyikük számlájára az albérlet vagy a nagy bevásárlás árát. Az új számlatípus nem sokkal tud többet, mint egy kockás füzet és a Venmo pénzküldési szolgáltatás kombinációja, de azoknál azért jóval kényelmesebb. A megosztott számla azoknak való, akik nem csak egy éttermi számlát akarnak kétfelé dobni, hanem ennél szorosabban össze van kötve az életük.

(Forrás: Simple)
(Forrás: Simple)

A tranzakciókról az app a számla összes tulajdonosának küld értesítést. A közös egyenleget pedig egyszerűen, új bejelentkezés, jelszó megadása nélkül meg lehet nézni a Simple appban.

A neobank szerint a megosztott számla funkciót kérték a legtöbben a felhasználók közül. Bétában már 2016 őszén elindították a szolgáltatást, de ekkor csak maroknyi felhasználóval tesztelték a funkciót. Az első visszajelzések szerint könnyű volt összekeverni a magán és a megosztott számla képernyőit az appban, ezt mostanra azonban javították.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?